Utvisas pga avsaknad av exakt födelsedatum?

Flickan suckade tungt och rösten var dämpad när hon försökte förklara vilken dag hon föddes.
Det var en helt annan sinnesstämning än förra året då hon kom tillsammans med sin arbetsgivare till Korskyrkans Träffpunkt för att få hjälp med att fylla i migrationsverkets blankett om spårbyte för att få stanna i Sverige pga arbete. De hade rest lång väg. Arbetsgivaren hade jobberbjudande med en lön högre än vad jag någonsin tjänat. Det var mycket glädje och skratt då vi försökte svara på alla frågor.
Nu har flickan arbetat ett år, men migrationsverket godkänner inte passet som är en förutsättning för att få stanna i Sverige pga arbete. Om dagen då man föddes saknas eftersom det aldrig skrevs in i koranen då barnet föddes. Eller så räknade man fel då man skulle omvandla födelseåret från muslimsk till kristen tidräkning.
Flickan berättade att hon aldrig fick gå i skola i Afghanistan och när familjen flydde till Iran kunde hon heller aldrig gå i skolan. Allt hon lärt sig har hon gjort i Sverige under några år. Vilken fantastisk prestation! Hon har betalat skatt och skött sig utomordentligt bra, men riskerar utvisning till världens farligaste land för en detalj.
Nu ska vi överklaga med hjälp av migrationsverkets eget rättsliga ställningstagande (RCI om afghanska pass) där det står att tillstånd KAN beviljas. Handläggare avslår oftast eftersom det inte står SKALL. Flickan SKA INTE utvisas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0