Lite mer hyfs i valrörelsen.

Jag mår illa och är bekymrad över årets valrörelse.

Lögner, halvsanningar och manipulerade ”alternativa fakta”, hot mot politiker som anses som landsförrädare för att de bedriver en främlingsvänlig politik. (Jag har själv blivit kallad för landsförrädare.)

Ord påverkar. Galningar och extrema grupper omsätter orden i fruktansvärda dåd. Nu är det dags för besinning. ”Allt vad ni vill att människorna ska göra mot er, det ska ni också göra mot dem”. Det Jesus sa för 2000 år sen gäller även idag.

Sverigedemokraterna har i åratal drivit en hemlig hatkampanj mot Annie Lööf. Partikontrollerade grupper har postat hundratals hetsande inlägg om Centerledaren. I flera inlägg kallas hon för ”landsförrädare”. Någon skrev om detta och fick till svar att ”även Ebba Busch är utsatt för hat och mobbning”. Ja, jag tycker att ingen ska mobbas utan diskussioner ska handla om vad olika partier vill åstadkomma och deras planer på att genomföra sina idéer.
 
Moderaterna vill få oss att tro att 700 000 invandrare inte försörjer sig själva. Man utmålar invandrare som problemet, men räknar in
studenter, föräldralediga, låginkomsttagare (M verkar inte tro att det finns folk som är låginkomsttagare och arbetar och strävar för att klara livet), arbetslösa och sjukskrivna helt utan urskillning. Inte kan de väl mena att varje högskolestudent i landet är en del av utanförskapet.

Tänk om vi kunde få se en saklig och respektfull avslutning på valrörelsen där partierna gemensamt hjälps åt med förslag hur vi ska klara freden i Europa, miljökrisen, elförsörjningen i vinter och hur våld och mord ska förhindras. Hur vore det med lite kristen etik i skolan? Det här med att värna livet, inte stjäla, döda och förstöra. Tänk om Sebastian Stakset fick berätta om hur Guds kärlek förändrade hans liv. Något som inte grövre straff och fler poliser kunde åstadkomma.
Bilden: Svenskar, finländare och flyktingar ber för Sverige i vår kyrka. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0