Mannen från Afghanistan såg Jesus

Nu vill jag berätta om något underbart hur Jesus visade sig för ännu en muslim.
En afghansk man lovade tolka mig på språkcafé, asylrådgivning och senare på Alpha och Al Masira-kurser. Han gjorde klart att han inte tänkte bli kristen. Han var trött på religion.
En dag ville två av hans vänner ta emot Jesus. Vi samtalade länge och när klockan var 12 ville jag ta paus och åka hem och äta. Då sa min tolk:
-Du har glömt att be för en person.
Jag tittade mig runt omkring och ruskade på huvudet och frågade, vem han menade.
-Jag har sett ett ljus ovanför dig och mina vänner när du bad. Det är samma ljus som jag vaknade av i natt. Jag vet att det är Jesus. Han kom och stod bredvid min säng i natt. Nu måste jag få ge mitt liv till Jesus. Han är världens ljus.
Några månader senare fick jag döpa alla tre. För några dagar sedan fick tolken uppehållstillstånd, tre år efter hans dop. Han var färdig att ge upp och lämnade Sverige för en tid. Jag försökte hålla igång ärendet och så fick han beslut om ny prövning. Han återvände till Sverige och nu fick han tre års uppehållstillstånd utan utredning.
Igår tog jag emot ytterligare en av mannens vänner som kom tillsammans med några personer. Jag fick vittna om hur min far blev helad då jag var 2 år. Läkarna hade sagt att min pappa bara hade 2 veckor kvar att leva. Pappa bad att få leva till jag vuxit upp eftersom jag är yngst av sex barn. Pappa lovade att tjäna Gud som missionär de år han hade kvar att leva. Han fick leva i 17 år ytterligare och de åren startade han församlingar och hjälpprojekt i länder som Iran, Sri Lanka, Thailand, Japan, Grekland och Turkiet m.fl länder.
De som kom igår var från Iran och Afghanistan och de lyssnade och var mycket berörda då de hörde att min pappa till och med startat en kristen församling i Iran. det var 1960 och pastorn i den församlingen fick senare lida martyrdöden utanför kyrkan.
Mannen som kom igår berättade att han har en röst inom sig som hela tiden säger till honom att ta livet av sig. Jag ber idag att han ska få uppleva ljuset, Jesus Kristus i sitt liv som hans vän fick göra.
Bilden är från Haneda flygplats i Tokyo 1959. pappa Tage, Mamma Helga och jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0