Migrationsverket koncentrerar sig på ukrainare

Jag har i veckan fått ett mail där Migrationsverket berättar att de inte gör några utredningar i ärenden som t.ex. gäller afghaner, iranier, irakier m.fl som fått avslag och där det finns nya skäl som utgör grund för en begäran om verkställighetshinder (VUT) eller ny ansökan.
Dessa personer kommer nu att få vänta mycket länge på att komma igång med sina ärenden. Det gäller många konvertiter i våra församlingar varav en del inte får några bidrag och klarar sitt uppehälle genom församlingar, enskilda och stödföreningars ideella insatser. All kraft går nu åt att ta hand om de ukrainska flyktingarna. Detta kan bli kännbart för alla som försöker hjälpa konvertiter. Kanske får de vänta ytterligare 2 år!
Det är oerhört angeläget och viktigt att ta hand om och ge husrum och skolgång för de ukrainska flyktingarna. Jag vet dock att det finns familjer från Afghanistan och andra länder som varit i Sverige 8, 10, ja ända upp till 13 år utan att de fått uppehållstillstånd och inte heller kunnat utvisas.
Här är mailet från Migrationsverket. Vi hade precis fått beslut om ny prövning för en kristen afghansk pojke i Småland
 
"Efter den senaste utvecklingen av flyktingströmmen till Migrationsverket har vi tyvärr beslutat att inte kalla till utredningar i dessa ärenden så länge, p g a av den rådande situationen i Ukraina.
Vi kommer att återkomma när det är aktuellt igen"
Tack
Med vänlig hälsning
P Gxxx
Förvaltningsprocessenhet 1
Migrationsverket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0