Storebror staten ser dig!

Kommer att tänka på George Orwells bok 1984 då jag i natt läste Tidöavtalet (överenskommelsen mellan Sverigedemokraterna som M, Kd och L presenterat) Trodde inte att det var så illa. Vilket fruktansvärt kontrollsamhälle högerpartierna vill se ta form. Oroliga nysvenskar har hört av sig på morgonen till mig.
Det ska bli svårare att få komma till Sverige, antalet kvotflyktingar kapas dramatiskt, villkoren för de som redan är här ska försämras. Det ska tom utredas om asylsökande ska bekosta sin vistelse här. Det ska bli svårare att få medborgarskap och lättare att återkalla medborgarskap, det ska bli lättare att utvisa människor när förhållandena i hemländerna har förbättrats, möjligheten att utvisa människor som inte ens har dömts för brott ska utredas, permanenta uppehållstillstånd ska bort, inre gränskontroller ska utökas, fler tvångsmedel ska införas för asylsökande, människor ska på olika sätt drivas till att återvända.
Fattar inte hur mitt före detta parti har kunnat gå med på detta. Förstår inte hur nysvenskar som nu har svenskt medborgarskap kan ansluta sig till partier som vill skicka hem dem om förhållandena i hemländerna blivit bättre.
Sid 25
En översyn av kamerabevakningslagen Kamerabevakningslagen ses över för att möjliggöra kamerabevakning oftare och på fler platser. Bland annat bör kommunernas rätt att kameraövervaka utan att behöva ansöka om tillstånd utökas. Vidare bör kraven för Polisen att bedriva kamerabevakning sänkas – bl.a. bör kravet på att en viss plats ska vara ”brottsutsatt” tas bort som förutsättning för kamerabevakning. På längre sikt bör Polisens uppdrag att bedriva kamerabevakning utökas avsevärt.4
sid 31
Inre gränskontroller till Sverige ska stärkas 1) Polismyndigheten ska uppdras att genomföra inre gränskontroller i högre grad där sådana gränskontroller bedöms ha effekt på irreguljär migration och gränsöverskridande brottslighet. Möjligheten att i samverkan med andra länder utlokalisera svensk gränspolis till EU flygplatser för kvalitativa pass- och identitetskontroller från destinationer från vilka många tar sig till Sverige illegalt ska övervägas.
återinföra identitetskontroller vid transporter som utförs med buss, tåg eller passagerarfartyg till Sverige från en annan stat.
Ökad användning av biometriska data i utlänningsärenden, avskaffande av preskription m .m . Tilläggsdirektiv ska beslutas till den pågående utredningen om åtgärder för att stärka återvändandeverksamheten (Ju 2022:12) för att ytterligare stärka användningen av biometri inom utlänningsrätten. Uppdraget ska utökas till att: • Utreda och föreslå författningsändringar som innebär att biometriska uppgifter som DNA-uppgifter om tredjelandsmedborgare som ansöker om uppehållstillstånd i Sverige i högre utsträckning än i dag ska samlas in och sparas i sökbara register. Den nedre åldersgränsen för inhämtning av biometriska data ska sänkas
Sid 32
Utreda och föreslå författningsändringar om att biometriska register om utlänningar ska kunna användas i större utsträckning av myndigheter för att höja kvaliteten i utlänningsärenden, vid inre utlänningskontroller och vid genomförande av folkräkning.
Utreda och vid behov föreslå författningsändringar om att biometriska uppgifter om utlänningar, främst fingeravtryck och bild, där det är lämpligt ska kunna kontrolleras vid kontakt med myndigheter, genom automatiserade läsare, antingen mot innehavarens identitetshandlingar, eller mot en central databas. • Föreslå författningsändringar som innebär förlängd eller avskaffad preskriptionstid för beslut om utvisning och avvisning. Tiden innan det är möjligt för en sökande att på nytt söka asyl efter ett avslag ska förlängas. • Utreda och föreslå författningsändringar om att återreseförbud ska löpa under en längre tid. Införa förstärkt möjlighet att tömma digitala media, göra kroppsvisitationer, ta DNA-prov
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0