Personval, kan det fungera?

En gång i tiden, långt före personvalssystemet fanns fick riksdagsledamöterna rösta emot partilinjen utan att säga till innan. Hade det funnits kvar så hade personvalet kunnat vara ett fungerade system, idag blir våra röster enbart en röst på ett parti oavsett vem vi kryssar. Så våga rösta främlingsvänligt även om det är på ett parti som du kanske valt bort tidigare.

Flera har insett att det parti som man röstat på i många val inte längre lever upp till de värderingar man värdesätter.
Så berättar man att man kryssat en kandidat som står långt ner på listan på det parti som man inte sympatiserar med. Han har så "vackert leende" och "så blåa ögon" och är "så kristen", "sån miljövän" så kunnig och så vidare.
OM personen skulle bli invald måste personen alltid anmäla till gruppledaren om personen tänker rösta emot partilinjen. Det kanske går någon gång, men snart kommer de blåa ögonen och det vackra leendet och entusiasmen för de viktiga värderingarna att falna och grupptrycket öka. Vem kan då stå pall?
Nej, du kan inte rättfärdiga ditt beteende på detta sätt och sen slå dig ner i gungstolen eller kyrkbänken. Rösta på det parti som du sympatiserar med och det parti som inte medverkar till att normalisera främlingsfientlighet och rasism.
Om du läser Bibeln ser du hur Gud värnar om änkan, främlingen och den faderlöse. Dessa grupper skulle värnas på ett särskilt sätt. Inte den egna plånboken och dina förmåner. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0