Arbetskraft ratades. Nya flygs in

Företag skriker efter arbetare. Man flyger in ar betare till Kiruna och Norrland från södra Sverige och Europa. Företag i Torsby kan inte expandera och leverera produkter som efterfrågas.
Då jag tog del av detta på TV och radio igår tänkte jag på de duktiga unga män från Iran, Syrien och Afghanistan som inget annat ville än att arbeta. Jag hade entreprenörskurser där vi gick igenom hur man startar företag. De fick berätta hur de löst problem i sina hemländer, vad de såg för möjligheter att starta nya verksamheter, vilka idéer de hade för att utveckla Filipstad, Torsby och andra orter.
De unga männen talade flera språk, ville studera och arbeta, men Sverige trodde inte på deras asylskäl. Politikerna skanderade, att integrationen misslyckats. En del kyrkor ville inte engagera sig "eftersom de nyanlända ändå snart skulle flytta vidare". Vi var några eldsjälar som såg potentialen i de nyanlända. Minns även en kvinna från Afghanistan som blev en toppensäljare på företaget som anställt henne. Hon tjänade ca 40 000 kr/månaden men nekades uppehållstillstånd eftersom hennes mamma inte antecknat dagen hon föddes. År och månad var inskrivet men det räckte inte.
Så försvann den ena efter den andra. En ung man som torterats av talibanerna flydde från Sverige och fick jobb på en bilfabrik i Tyskland.
Försökte väcka politikerna och media men tyvärr blåste en kylig vind in över landet och nu har vi en regering som prioriterar gränser, murar, hårdare straff och asylprövning i något land lång borta från vårt land.
Detta inlägg går inte att gilla, men kanske kan du som läser fundera lite på framtiden. Vilket samhälle vill du vara med och bygga?

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0